In Nairobi

Via Amsterdam vlogen we vandaag naar Nairobi, een vlucht van dik 7 uur. Tijd zat om de laatste briefing notes over de toestand in de Hoorn van Afrika door te nemen. Elke keer opnieuwe grijpen de cijfers van het aantal mensen die door de hongersnood getroffen zijn je naar de keel.

foto – op de luchthaven van Schiphol in Amsterdam hadden Erik en ikzelf al tijd om de laatste informatie te bespreken.

Hier in Nairobi is er nauwelijks iets van de crisis in het noorden en het westen van het land te merken. Het blijft schrijnend om te zien hoe ongelijk de levensomstandigheden van mensen zijn. Terwijl sommige mensen aan de luchthaven van Nairobi op zoek naar een de beste touroperator om een safari te gaan maken, zitten een duizendtal km verderop mensen in de meest schrijnende ellende opeengepakt in vluchtelingenkampen. Ik troost mij met het gedacht dat een grote solidariteit op gang is gekomen en de mensen nu echt wel geholpen worden. De realisaties van de voorbije dagen spreken boekdelen: het aantal waterputten dat geinstalleerd werd, het aantal zwaar ondervoede kinderen dat opgevangen werd, …. Dankzij de solidariteit, met name met de fondsen die mensen in België aan 12 12 hebben gegeven, worden mensen in de vluchtelingenkampen zoals in Dadaab goed geholpen. Maar dat de hulpverlening er nog een hele tijd nodig zal zijn, dat is nu al duidelijk.

Morgen opnieuw vroeg op: 5uur wordt een gewoonte… Op naar het regionale vliegveld voor een binnenlandse vlucht van een uurtje naar de landenstrip in de buurt van het Dadaab vluchtenkamp.

Yves

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s